Ortopedski vložki

Ortopedski vložki po meri vsebujejo 4 različne tipe vložkov in vsak ima lastnosti, ki ga delajo edinstvenega na trgu še posebej potem, ko jih oblikujemo po vaših stopalih.

Vsi naši izdelki so bili potrjeni s strani več kot 50 zdravnikov iz več kot 50 držav po vsem svetu.

Bolezni stopal

Z vložki po meri do popolnega koraka

Dandanes smo bolj kot kadarkoli prej osredotočeni na dobro počutje. Vsakodnevno spremljamo najnovejše novice o koristih napotkih zdravega življenjskega sloga. Toda, ali smo dovolj pozorni na to, kaj je osnova za celotno telo ? Naša stopala?
Finski proizvajalec vložkov FootBalance trdi, da so bile spodnje okončine našega telesa žal zanemarjene. Podjetje se je tega lotilo odpraviti z izdelavo ortopedskih vložkov, oblikovanih po meri vsakega uporabnika.
Medtem ko izdelava vložkov po meri običajno traja nekaj dni ali celo tednov, pri FootBalance pa celoten postopek od analize do oblikovanih vložkov traja manj kot 20 minut.

Zdravje in dobro počutje se začne v stopalih

Verjamemo, da se zdravje in dobro počutje začne z vašimi stopali. V podjetju Popoln korak delujemo na področju analize stopal in izdelave ortopedskih vložkov po meri. Vložki so plod finskega znanja Footbalance, ki temeljijo na večletnih izkušenj na področju vložkov po meri. Naša vizija je odkriti deformacijo stopal ali pa jo preventivno zaščititi. Posamezniku želimo izboljšati in omogočiti naravno držo stopal ter celotnega telesa. Najbolj pomembno pa je, da deloma ali pa v celoti odstranimo bolečino.
V vsem, kar počnete, so vaša stopala temelj. Vaše dobro počutje stoji na njih. Naši 100-odstotni vložki po meri so oblikovani in prilagojeni edinstvenim obrisom stopal v manj kot 10 minutah in telesu zagotavljajo ravnovesje, podporo in blaženje, ki ga potrebuje.

Namen in potek analize stopal?

Pri storitvi Footbalance vam strokovnjak s posebno napravo analizira stopala in gležnje. Na ta način vam določi tip stopalnega loka in razporeditev teže na vaša stopala v različnih položajih. Nato se odčita še deformacije na stopalih, ki so pogost vzrok za najrazličnejše težave s sklepi in mišicami po vsem telesu. Postopek vključuje tudi slikanje zvračanja gležnjev; določi se vam, ali ste nevtralec, pronator (obrabljenost notranjega dela podplata) ali supinator (obrabljenost zunanjega dela podplata). Namen analize stopal je izdelati vložke po meri, s katerimi se vam stopalo aktivno poravna v pravilen položaj, obenem se stabilizira peta ter podpre stopalni lok.

Popolno prileganje po meri

Naš pristop k zdravju in udobju stopal je bil vedno celovit in prilagojen. Poglobimo se in pogledamo vaše želje, zanimanja in dejavnosti, da bomo lahko bolje razumeli, kaj vam najbolj ustreza. Na voljo imamo dve vrsti vložkov po meri Footbalance in sicer ortopedski, kateri dokazano odpravljajo deformacije stopal kot je petni trn, Mortonov nevrinom, plosko stopalo, hallux valgus, vnetje Ahilove tetive, bolečine v spodnjem delu hrbta, tekaškem kolenu, kroničnih težavah z utrujenimi bolečinami v nogah, vnetju tetive stopalnega loka in stabiliziranju gležnja ter stopala.Vložki dosegajo odlične učinke tudi pri ljudeh z osteoporozo, revmo in sladkorno boleznijo. Z njimi na uspešen način pomagajo tudi bolnikom s cerebralno paralizo, ki imajo krajšo nogo. V ta namen smo v sodelovanju z ortopedsko kliniko v Helsinkih razvili vložek Medical Green.

Začnite postopoma

Ortopedski vložki po meri FootBalance izboljšajo delovanje mišic stopal. V prvih tednih uporabe, lahko med procesom prilagajanja mišic občutite rahlo nelagodje. V primeru nelagodja, začnite uporabljati vložke le nekaj ur na dan, postopoma pa povečajte obremenitev. Po enem tednu jih pričnite uporabljati pogosteje.
Redna uporaba vložkov vpliva na celotno telo
S pravilno podporo stopala vložki FootBalance po meri, pomagajo aktivno poravnati držo telesa. Največjo korist boste imeli, če jih boste nosili dosledno. Vložke lahko preprosto prenesete tudi med ostale pare čevljev, vendar ne pozabite pred uporabo odstraniti že obstoječih tovarniških vložkov. Vsi naši vložki imajo vstavljeno patentirano dinamično ravnotežno ploščo, ki se oblikuje po vaših edinstvenih stopalih. Vložki Footbalance aktivirajo vaše mišice in tetive v stopalih ter tako poskrbijo za aktivno poravnavo stopal za razliko od klasičnih vložkov po meri, ki postavijo stopalo v položaj, ki je sicer pravilen vendar stopalo samo počiva.

Neodvisne študije na dveh priznanih univerzah

Narejene imamo tudi neodvisne študije z strani Univerze v Helsinkih in Salzburgu, kjer so dokazali, da ortopedski vložki odpravljajo deformacije stopal in popravljajo zvračanje stopal ter poskrbijo za več energije v vaših nogah. Ortopedski vložki po meri so primerni za vse, ki imate težave z revmo, osteoporozo, sladkorno nogo ali različne bolezni stopal kot je plosko stopalo, petni trn, Hallux valgus in podobne težave s stopali.

Pomagamo tudi ljudem s krajšo nogo kajti izdelujemo tudi povišice za ortopedske čevlje in
naredimo vsak čevelj udoben tudi tiste najbolj neudobne.

Vsi ortopedski vložki so registrirani kot uradni medicinski pripomoček pri JAZMP – javni agenciji Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke.

 

Ortopedska klinika

Ortopedski vložki po meri stopal

Vsestranski vložek po meri , ki vsebuje našo najbolj priljubljeno obliko, in se takoj prilega široki ponudbi obutve. Vložki po meri nudijo oporo stopalnemu loku in stabilizirajo stopalo in poravnajo kinetično verigo telesa. Preprečujejo, da bi se stopalni lok spustil in ga tudi podprejo za manj utrujenosti in bolečin v sklepih in mišicah. Vložki po meri dokazano odpravljajo težave povezane s stopali in različne deformacije stopal.

Brezplačna analiza stopal
30-dnevna garancija

30 dnevna garancija za udobje

Vložki po meri FootBalance imajo 30-dnevno garancijo. Če še niste povsem zadovoljni, lahko vrnete FootBalance prilagojene vložke in kupnino vam bomo povrnili.

Nakup vložka

Kje lahko kupite footbalance vložke?

Analizo stopal in izdelavo vložkov po meri Footbalance lahko izvedete v naših prostorih na Einspielerjevi 6 in v trgovini Intersport Mercator Center Šiška.

Naročilo na analizo stopala